סכסוכי שכנים

מגורים בבית משותף עשויים להיות מלווים במחלוקות ובסכסוכים בקרב הדיירים. התופעה של סכסוכי שכנים היא תופעה נפוצה. סכסוכי שכנים מתבטאים, בין היתר, בסכסוכים שנוצרו עקב נזילות מים משכן המתגורר בקומה למעלה או מרכוש משותף, נזקים לרכוש משותף או פרטי, אי תשלום מיסי וועד בית, מטרדי רעש, ריח ולכלוך, פלישה לרכוש פרטי, השתלטות על רכוש משותף, סכסוכי חניה, חריגות בנייה, חדירה לפרטיות, הסגת גבול ועוד.

לעיתים, פנייה לשכן ה"בעייתי" או לנציג וועד הבית בדרישה לחדול מגרימת הנזק או המטרד תפתור את הסכסוך. אך למרבה הצער, ברוב המקרים, אותו שכן "בעייתי" או נציג וועד הבית מסרבים לפעול בשיתוף פעולה, מתחמקים או יוצרים "סחבת".

מה אפשר לעשות?

ראשית, חשוב לאתר את מקור הנזק – האם בדירה פרטית או ברכוש משותף. הבחנה זו חשובה ביותר לצורך זיהוי גורם הנזק הנכון. שנית, יש להבין מיהו הגורם שאליו ניתן\כדאי לפנות. במקרים מסוימים, פנייה למשטרה\לאגודה לתרבות הדיור\ליחידות האכיפה השונות תפתור את הבעיה. במקרים אחרים, דרך הפעולה הנכונה היא הגשת תביעה למפקח על המקרקעין, לו הסמכות לדון ברוב סכסוכי השכנים. עם זאת, במקרים מסוימים יש להגיש את התביעה לבית המשפט. נקיטת הליך משפטי זוהי אמנם דרך פעולה יעילה ורווחת, אך היא לא דרך הפעולה היחידה. ניתן למשל לנסות ולהגיע להסכמות בדרכי שלום או להפנות את התיק להליך גישור ובכך לייתר את הצורך בהגשת תביעה.

נמאס לכם לריב עם השכנים? השכן לא משתף פעולה?

פנו בהקדם לעו"ד סכסוכי שכנים. כדי להביא לפתרון יעיל ומהיר של הסכסוך, נדרשת מומחיות משפטית, ידע והבנה מעמיקה בפסיקה ובחקיקה, כמו גם ניסיון בניהול הליכים משפטיים בבתי המשפט ואצל המפקח על המקרקעין. משרדנו מתמחה בסכסוכי שכנים, לרבות ייצוג תובעים ונתבעים. אנו נבחן את נסיבות המקרה לעומק, נעריך את סיכויי התביעה\ההגנה, ונגבש (בשיתוף עם הלקוח) אסטרטגיית פעולה מיטבית לצורך מיצוי זכויות הלקוח.